FOREDRAG - MUSIKHUSET

Onsdag den 18. april kl. 10.30

Dannelsens genkomst – spøgelse eller realitet?
Stefan Hermann,  formand for Danske Professionshøjskoler

Dannelsesbegrebet synes at gøre et bemærkelsesværdigt comeback. Alle omfavner det - fra dagtilbud til universitet. Men hvorfor taler alle om dannelse? Og hvordan gør vi det? Og hvad burde vi tænke lidt mere på?

Onsdag den 18. april kl. 16.15

Humor som værktøj til arbejdsglæde
Karen-Marie Lillelund, foredragsholder og forfatter

Et sprudlende og humørfyldt foredrag om, hvordan vi gennem humor kan få overskud ind i hverdagen, både i forhold til det nære, i parforholdet, i forhold til os selv og på jobbet. Der er mange veje til mere munterhed i hverdagen.


INGEN TILMELDING
Mød op ved Lille Sal – adgang efter først til mølle-princippet.


Onsdag den 18. april kl. 13.30

Smartgenerationens digitale dannelse
Camilla Mehlsen, rådgiver i Mehlsen Media

Hvad kendetegner børn og unge, der vokser op i en digital tid, og hvad betyder digitaliseringens nye vilkår for, hvad de skal lære i skolen? Den digitale udvikling aktualiserer behovet for dannelse – digital dannelse. Hvordan kan skolen gribe opgaven an?
Hvordan påvirker børns og unges mediebrug læring og relationer i skolen? Hvad er det vigtigste at lære i en digital tid? Det giver Camilla Mehlsen bud på med afsæt i sin bog Teknologiens testpiloter og research fra nye projekter om digitale børn og unge.

Torsdag den 19. april kl. 13.30

Martin Christian Celosse-Andersen

Han har set sin stedfar begå selvmord med et jagtgevær og sin mor blive voldtaget. Han har et utal af domme bag sig, men er efter 12 år i rockermiljøet og 19 år i psykiatrien kommet om på den anden side. Hør den tidligere rocker-præsidents historie og hans bud på, hvordan vi som professionelle bedst kan hjælpe udsatte børn.


Torsdag den 19. april kl. 16.15

Digital (ud)dannelse D.U.D.E
Vincent F. Hendricks, professor i professor i formel filosofi v/KU,
leder af Center for Information og Boblestudier

Hvad er et digitalt fællesskab, og hvornår er det godt? Hvilken rolle spiller digitale fællesskaber i dag, og hvad skal der til for at børn og unge bliver digitalt (ud)dannede? Kom med til et forrygende oplæg, hvor vi blandt andet skal omkring shitstormens anatomi, den digitale mobnings flertalsmisforståelser og opmærksomhedsøkonomien for at forstå denne form for fællesskaber.

;